Uudet aterimet kotiin

Aterimien vaihtaminen on silloin tällöin ajankohtaista syystä tai toisesta. Joskus haluaa vain uutta ilmettä kattaukseen tai vanhat on yksinkertaisesti uusittava.

Miten valita aterimet?

Valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mikä aterimien materiaali on, onko niitä mukava käyttää ja sopivatko ne omiin tarpeisiin. Hyviin aterimiin kannattaa panostaa, sillä ne ovat käytössä päivittäin.

Ruostumaton teräs sopii hyvin arkikäyttöön. Se on hyvin kestävää, eikä naarmuunnu helposti. Juhlallisempiin hetkiin voi valita hopeiset aterimet, mutta ne vaativat hyvää huolenpitoa pysyäkseen hyvinä.

Muotoilulla on merkitystä

Uusia aterimia hankkiessa, kannattaa valita sellaiset, jotka sopivat astiastoosi. Värillä ja materiaalilla on siis iso merkitys. Se kuinka monta piikkiä haarukassa on tai minkä mallinen veitsi on, vaikuttaa niiden käyttömukavuuteen. Liian ohut tai liian painava haarukka tai veitsi ei ole mukava käytössä.

Aterimien puhdistus ja hoito

Hyvin pidetyt ja laadukkaat aterimet kestävät pitkään. Ajan myötä niihin saattaa tulla käytönjälkiä tai laikkuja, mutta moneen ongelmaan löytyy hyvää tietoa netistä.

Teräksisissä aterimissa näkyy usein laikkuja, jotka eivät tunnu lähtevän millään pois vaikka tekisi mitä. Aterimet kannattaa huuhtoa heti käytön jälkeen, eikä niitä kannata jättää likoamaan pitkäksi aikaa. Astianpesukoneessa kannattaa tarkastaa, ettei aterimia laiteta liian tiiviisti aterinkoriin.

Aterimien säilytys

Uusia aterimia hankkiessa kannattaa huomioida, että niille on oikeanlainen säilytyspaikka. Materiaali vaikuttaa aina säilytykseen, osa materiaaleista on parasta säilyttää erillisissä säilytyspusseissa tai omissa laatikoissaan.