Kauneus- ja terveysblogit

Blogilla (sanasta weblog = verkkoloki) tarkoitetaan verkkosivua, jonne yksi tai joskus myös useampi henkilö kirjoittaa säännöllisesti valitsemastaan aihepiiristä. Vanhemmat tekstit ovat jälkeenpäin helposti löydettävissä ja luettavissa, uusin näkyy aina etusivulla ensimmäisenä. Tekstin lisäksi blogeissa julkaistaan usein myös kuvia tai videoita. Lukijalla on yleensä mahdollisuus kommentoida blogitekstejä. Yksi suosituimmista blogiryhmistä on kauneus- ja terveysblogit, joissa käsitellään erilaisia kauneudenhoitoon, kosmetiikkaan, terveyden ylläpitoon ja kehonhuoltoon liittyviä asioita blogin pitäjän eli bloggarin mielenkiinnon mukaan.

Jokainen blogien lukija voi etsiä kiinnostavia blogeja joko suoraan hakukoneilta tai erilaisilta blogisivustoilta kuten lifestyle-blogeihin keskittyneestä Indiedaysistä, Blogilistalta tai Blogihausta. Blogeja voi hakea joko kategorian mukaan kuten sanoilla ”kauneus”, ”muoti” tai ”terveys” tai vaihtoehtoisesti yksittäisillä hakusanoilla kuten esimerkiksi ”ruokavalio” tai ”meikkivinkit”. Blogilista-sivuilta voi katsoa suoraan myös luetuimmat blogit kuten Top 10-listan. Blogilista.comin mukaan luetuin blogi on tällä hetkellä Xenia’s Day-blogi, jossa käsitellään muun muassa kauneutta, tyyliä, ruokaa ja liikuntaa. Myös kakkossijalla oleva Magicpoks käsittelee paljon niin kauneus-, ihonhoito-, meikkaus- kuin muotiasioitakin. Kolmanneksi luetuin Beauty Box on nimensä mukaisesti myös kauneusaiheinen blogi.

Nykyään myös monella yrityksellä on oma bloginsa. Esimerkiksi Swiss Clinicin blogista löytyy valtava määrä kauneuteen, ihon- ja hiusten hoitoon sekä meikkaamiseen liittyviä vinkkejä. Blogista voi lukea uusimmista kauneustrendeistä, terveellisestä ruokavaliosta ja saada ohjeet esimerkiksi kauden tyylikkäimpään silmämeikkiin. Sivulta löytyy tietoa myös uusimmista kauneusalan tuotteista. Blogista löytyy luettavaa myös miehille, kuten vinkkejä ruokavalioon, hiustenhoitoon ja esimerkiksi sulhasen ehostusvinkkejä häihin.

Kauneus- ja terveysblogeja on tarjolla paljon, joten varmasti jokaiselle löytyy mieluista luettavaa. Vaikka blogeja on valtavasti, myös lukijoita tuntuu riittävän. Esimerkiksi tämän hetken luetuimman suomalaisen blogin Xenia’s Dayn viikoittainen lukijamäärä on hurjat noin 55 000. Hyvin kirjoitettu teksti, mielekäs sisältö ja laadukkaat kuvat, kuten esimerkiksi Swiss Clinicin blogissa, takaavat blogille varmimmin kasoittain lukijoita.